E i ai se ituaiga o maina, e seasea ae le o le uamea?

I le avea ai ma sui o metala taʻutaʻua, tungsten, molybdenum ma elemene eleele e seasea maua ma faigata ona maua, o mea autu ia e taofia ai le atinaʻeina o saienisi ma tekinolosi i le tele o atunuu e pei o le Iunaite Setete.Ina ia faʻaumatia le faʻalagolago i atunuu lona tolu e pei o Saina ma faʻamautinoa le atinaʻe sologa lelei o alamanuia faʻatekonolosi i le lumanaʻi, o le tele o atunuu ua lisiina tungsten, molybdenum ma seasea eleele metala e avea ma mea autu autu. E pei o le Iunaite Setete, Iapani, Korea i Saute ma le Iuni a Europa.

O Saina e mauoa i fanua ma punaoa, ma o Jiangxi Province na o ia e fiafia i le igoa o le "Tungsten Capital of the World" ma le "Rare Earth Kingdom", ae o le Itumalo o Henan e taua foi o le "Molybdenum Capital of the World"!

Ore, e pei ona taʻu mai e lona igoa, e faasino i mea masani o loʻo i totonu o strata, e pei o le tungsten ore, molybdenum ore, mea e le masani ai le eleele, uʻamea uʻamea ma le koale, lea e aofia ai le tele o elemene uʻamea.E pei ona masani ona tatou malamalama ai, o le eliina o mea aoga mai nei minerale.Ae ui i lea, o le mea o le a faʻaalia i lalo o se minerale faʻapitoa, e seasea ae le o le uʻamea.

masini BTC

Bitcoin e masani ona faʻaaogaina e le masini mining bitcoin.I le tele o tautalaga, o se masini mining bitcoin o se komepiuta e faʻaaogaina e maua ai le bitcoin.E masani lava, o nei komipiuta o loʻo i ai ni tupe meataalo faʻapolofesa, ma o le tele o latou e galulue e ala i le faʻapipiʻiina o se numera tele o kata faʻataʻitaʻi, lea e faʻaumatia ai le tele o le mana.

E tusa ai ma le China Tungsten Online, ona o le faiga faʻavae, o le a faʻafeiloaʻi e Saina se vaega tele o masini mining bitcoin, ma o le tapuni e tusa ma le 8 miliona.O Sichuan, Inner Mongolia ma Xinjiang o le tele o le malosi mama ma le hydropower itumalo, ae latou te leʻi avea ma olo mo bitcoin mining i Saina.O Sichuan o loʻo i ai nei le nofoaga sili ona taua e faʻapipiʻi ai masini mining bitcoin i le lalolagi.

I le aso 18 o Iuni, o se pepa e taʻua o le Faʻaaliga o le Sichuan Development and Reform Commission ma le Sichuan Energy Bureau i luga o le Faʻamamaina ma le tapunia o Poloketi Mining Moni Moni e faʻaalia ai mo le laʻuina o tupe mama, e manaʻomia e atinaʻe eletise talafeagai i Sichuan ona faʻamaeʻaina suʻesuʻega, faʻamama ma tapunia aʻo leʻi oʻo i le aso 20 o Iuni.

I le aso 12 o Iuni, na taʻua ai e le Yunnan Energy Bureau o le a faʻamaeʻaina le faʻasaʻoina o le faʻaaogaina o le eletise o pisinisi eliina Bitcoin i le faaiuga o Iuni i lenei tausaga, ma suʻesuʻe ma faʻasalaina gaioiga faʻasolitulafono a pisinisi eliina Bitcoin faʻalagolago i le gaosiga o le eletise, faʻaaogaina le eletise e aunoa ma fa'atagaga, 'alo'ese ma fa'aleaogaina totogifuapauina o felauaiga ma tufatufaga a le atunu'u, tupe ma fa'aopoopo tupe mama, ma taofi loa le paoa pe a maua.

Bitcoin

I le aso 9 o Iuni, na tu'uina atu ai e le Komisi o Atina'e ma Toefuata'iga a le Itumalo Tuto'atasi a Changji Hui o Xinjiang le Fa'asilasilaga i le Taofi Fa'ato'a Taofiga ma Fa'asa'o Atina'e ma Amioga Fa'ali'i Tupe Maua.I le aso lava lea, na tuʻuina atu ai e le Matagaluega o Alamanuia ma Faʻamatalaga Tekonolosi a Qinghai le Faʻaaliga i le Tapuni atoa o le Polokalama Faʻatauga Faʻatekonolosi.

I le aso 25 o Me, na taʻua ai e le Inner Mongolia Autonomous Region o le a faʻatinoina le "Faiga Puipuiga a Inner Mongolia Autonomous Region i le faʻamautinoaina o le faʻamaeʻaina o le sini ma le galuega o le faʻaluaina o le faʻaaogaina o le malosi i le taimi o le 14th Five-Year Fuafuaga", ma isi. fa'amama le amio "mining" o tupe mama.I le aso lava e tasi, na tusia ai foi le "Vavalu Fua a le Inner Mongolia Autonomous Region Development and Reform Commission on Resolutely Cracking Down on" Mining "O Tupe Maua (Draft for Soliciting Opinions)".

I le aso 21 o Me, ina ua faia e le Komiti o Tupe lana fonotaga lona 51 e suʻesuʻe ma faʻapipiʻi le galuega autu i le tulaga tau tupe i le isi laasaga, na ia faʻailoa mai: "Faʻafefe bitcoin mining ma fefaʻatauaʻiga gaioiga ma faʻamalosia le puipuia o aʻafiaga a le tagata lava ia mai le tuʻuina atu i le sosaiete. fanua”.

BTC

Ina ua maeʻa le faʻalauiloaina o nei faiga faʻavae, na auina atu e le tele o tagata maina se liʻo o uo.Mo se faʻataʻitaʻiga, na fai mai nisi tagata, "E 8 miliona le uta a Sichuan, ma e tapunia faʻatasi i le 0: 00 i le po nei.I le tala faasolopito o poloka poloka, o le a tupu le vaaiga sili ona mataʻutia ma mataʻina o miners.O le ā le mamao o le a iloa i le lumanaʻi?”O lona uiga o le tau o le kata vitio o le a faʻaititia.

E tusa ai ma isi faʻamatalaga, o le averesi o le mana faʻapipiʻi o le fesoʻotaʻiga bitcoin atoa o le 126.83EH / s, lea e toetoe lava 36% maualalo ifo nai lo le tumutumu o le talafaasolopito o 197.61 eh / s (Me 13th).I le taimi lava e tasi, o le malosi faakomepiuta o vaitaele mining bitcoin ma talaʻaga Saina, e pei o le Huobi Pool, Binance, AntPool ma Poolin, ua matua paʻu i lalo, faatasi ai ma le faʻaitiitia o laina o le 36.64%, 25.58%, 22.17% ma le 8.05% i le taimi nei. 24 itula.

I lalo o le faatosinaga a le vaavaaiga a Saina, o se faaiuga ua leva o le a alu ese le mining bitcoin mai Saina.O le mea lea, o le alu i le sami o se filifiliga le maalofia mo le au maina o loʻo manaʻo pea e faʻaauau le laʻuina.Texas e mafai ona avea ma "manumalo sili".

E tusa ai ma le Washington Post, o Jiang Zhuoer, o le na faavaeina le Leibit Mine Pool, na faamatalaina o le "China's bitcoin giant" o le a alu i le Iunaite Setete, ma sa ia fuafua e siitia lana masini eli i Texas ma Tennessee.


Taimi meli: Iul-04-2022