O lo'o tumau pea le mautu o iloiloga fa'alevaiaso o lo'o seasea ma va'ai ma fa'atalitali i luga

8.28-9.1 Toe Iloiloga Faalevaiaso a le Lalolagi Seseasea

O faʻamoemoega maualuga o maketi, talitonuina o kamupani taʻitaʻia, ma popolega natia e uiga i le tulaga o le tamaoaiga ua taʻitaʻia ai se tulaga o le fia tulaʻi, faigata, manaʻo e solomuli, ma le le naunau e faia i le maketi o le lalolagi e le masani ai i lenei vaiaso (8.28-9.1). ).

Muamua, i le amataga o le vaiaso, o leeleele seaseafa'aauau pea le si'itia o maketi i le faaiuga o le vaiaso.Ona o le maualalo o suʻesuʻega mai atinaʻe tetele, o laʻau vavae ma kamupani fefaʻatauaʻiga na amata ona taumafai e tulituliloa upusii maualuga.Fa'aoso i se vaega itiiti o fa'atonuga fa'aopoopo, o le tau opraseodymium neodymium oxidena toe tofotofoina i le 505000 yuan/ton.Mulimuli ane, na faʻaauau pea ona tulaʻi fale uʻamea, ma toe faʻaalia le upusii o fale gaosi praseodymium neodymium amata mai le 620000 yuan / tone.Pei na toe amata le maketi i le vaiaso talu ai, o le Aso Lua, na amata ai ona faʻateleina e kamupani fefaʻatauaʻiga a latou uta ma ofoina atu faʻaitiitiga.Na mulimulitaʻia le saoasaoa o le "faʻataʻitaʻiga" o uta, ae o le tuʻueseeseina ma fale uʻamea na taofiofia ma faʻamautu i le faʻamautuina o tau, lea na mafua ai le faʻagesegese o le maketi i lenei vaiaso.O kamupani pito i lalo sa masani ona faatali-ma-vaai ma mataala a'o faatalitali mo le lisi o tau o eleele e le masani ai i matu i le faaiuga o le masina.

Lona lua, ona o tapulaʻa faʻatau atu le tumau i mines i Myanmar ma faiga faʻavae puipuiga o le siosiomaga i le itulagi o Longnan, ua faʻatupuina lagona mo dysprosium ma terbium.I le amataga o le vaiaso, na faʻauluina e le praseodymium ma le neodymium, e taʻitaʻia ai le siʻitia tutusa i tau o faʻatauga ma fefaʻatauaiga.Mulimuli ane, ona o le mautu o fefaʻatauaiga o tau maualuga ma le faigata i le sailia o punaoa taugofie o oloa, faʻapea foʻi ma le maualuga o upusii ma le taofiofia o uta mai laʻau vavae, dysprosium ma terbium oloa ua faʻamautu ma faʻatupulaʻia laʻititi i fefaʻatauaiga.

Mulimuli ane, o le tulaga ogadolinium, holmium, maerbiumo lenei vaiaso ua fai si maaleale.O lo'o fa'aosoina e oloa fa'atauva'a, o tau o le oxide o le gadolinium, holmium, ma le erbium o lo'o fa'aauau pea ona si'itia, ma o fa'amatalaga o faiga fa'avae e masani ona talitonu o le fa'asa'oina o tau o le a avea ma mea masani mo se taimi pupuu.O le mea lea, o le siʻitia o tau e fai si vave, maerbium oxidesiitia sili ona taua.Ae ui i lea, o suʻesuʻega mo le gadolinium iron ma le holmium iron e atagia mai ai e leʻi faʻaleleia atoatoa le faʻatonuga mo mea maneta, ma oʻo atu ai i fale gaosi uʻamea o loʻo taulaʻi pea i suʻesuʻega maualalo, faʻatauga maualalo, ma uta tupe maua.

O se lagona o le faigata i le alu ifo ma le faigata i le alu aʻe.Amata mai i le aoauli o le aso 17, ma le maualalo o suʻesuʻega mo le dysprosium ma le terbium mai fale gaosi mea maneta pito i luga, na faʻasolosolo uiga faʻafefe o le maketi, ma na mulimulitaʻia e le au faʻatau.O le maualuga maualuga o le taʻavale o le dysprosium ma le terbium na vave faʻafefe ai le maketi.I le amataga o lenei vaiaso, ina ua uma le tau maualuga opraseodymium neodymium oxidena ausia le 504000 yuan/ton, na solomuli i le 490000 yuan/ton ona o le malulu o le tau.Ole tulaga ole dysprosium ma le terbium e tutusa ma le praseodymium ma le neodymium, ae o loʻo latou suʻesuʻeina pea ma faʻatupulaʻia i tala fou eseese, e faigata ai ona faʻateleina le manaʻoga.O le iʻuga, o le tau o le dysprosium ma terbium oloa ua fausia ai se tulaga maualuga i le taimi nei e le mafai ona maualalo, ma ona o le malosi o le talitonuina o faʻamoemoega a le alamanuia o auro, siliva, ma le sefulu, ua latou mumusu e faʻatau atu, lea ua faʻateleina. manino i se taimi puupuu.

A toe tepa i tua i lenei vaiaso, e iai uiga nei:

1. O le tau o le praseodymium ma le neodymium e fai si mautu ma malosi, e faigata ai ona fefaʻatauaʻi i tau maualalo.O le mautu o le tau pito i luma e matua manino lava.

2. I le amataga o le vaiaso, o le tulaga o le tosoina i luga, matamata i le ogatotonu o le vaiaso, ma toe suʻesuʻe i le faaiuga o le vaiaso e sili atu ona manino, ae o fesili maualalo ma tau maualalo e tumau pea le leo autu.

3. O fa'atonuga fa'atele mea fa'amaneta i lalo e iai mana'oga manino mo le tau, aofa'i, ma le taimi fa'atau.

4. O lo'o faasolosolo malie le fa'amalieina o le tulaga feliuliua'i i le pito i luma o le filifili tau alamanuia: falegaosimea e tu'u'ese'ese otaota e sili atu ona fa'agaoioia i le fa'aitiitia o tau ma le tapenaga o fa'atauga;I le totonugalemu o le si'itia ma le mautu o tau o'oa mata, o lo'o fa'aeteete kamupani tu'u'ese'ese mata i le la'uina ma le toe fa'atumu;O lo'o ofoina mai e fale gaosi u'amea tau mopraseodymium neodymiummadysprosium ironia maua le aoga maualuga ma faʻaitiitia le tau faʻafefe;Kamupani fa'amaneta ua fa'atupula'ia la'ititi a latou upusii i fa'atonuga matala fou mo sila maneta.O le mea moni, o le manatu o le fesuiaiga o le taimi mo le tau e faʻaitiitia ai le tautau o loʻo faʻasalalau lautele i pito uma o le filifili pisinisi.

5. O le talafou o lo'o tumau pea le fa'apogai o lagona o maketi mo taimi pupuu.O le Dysprosium ma le terbium na sili ona afaina i tala fou i lenei vaiaso, ma le maualuga o tau.

6. O le taumatematega o le gadolinium, holmium, ma le erbium e matua fa'aalia, fa'atasi ai ma le fa'atosina o le sapalai o oloa ma sina si'itia la'ititi o tau fefa'ataua'iga.O pisinisi tau fefa'ataua'iga o lo'o su'esu'e ma'ale'ale e uiga i oka, ae o lo'o fa'aletonu pea le tu'uina atu i lalo.

E oʻo mai i lenei Aso Faraile, o tau o faʻasologa eseese o oloa o: 498000 i le 503000 yuan / tone opraseodymium neodymium oxide; Uamea praseodymium neodymium610000 yuan/ton;Neodymium oxidee 505-501000 yuan/ton, ma metallicneodymiume 62-630000 yuan/ton;Dysprosium oxide 2.49-2.51 miliona yuan/ton;2.4-2.43 miliona yuan/ton odysprosium iron;8.05-8.15 miliona yuan/ton oterbium oxide; Metal terbium10-10.2 miliona yuan/ton;298-30200 yuan/ton ogadolinium oxide;280000 i le 290000 yuan/ton ogadolinium uʻamea;62-630000 yuan/ton oholmium oxide; Holmium uʻameatau 63-635 afe yuan/ton.

I le aotelega, o le tulaga o loʻo i ai nei o le tauofoga mo uta praseodymium neodymium ua faʻamalieina, ma o le mamafa i luga ole oa mata ma otaota otaota e ogaoga.I totonu o le lua masina o le fa'aitiitiga o le aga'i i luga, o su'esu'ega i pito uma o le filifili pisinisi e le lava.Masalo, i le lumanaʻi, e ui lava o le maketi o le a pulea pea e tagata faʻatau, e iu lava ina toe foʻi atu i tagata faʻatau.Mai se vaaiga mamao, o se taamilosaga fou o faiga faʻavae o loʻo agai i luma, ma o Setema o le a avea ma faʻamalama taua mo le faʻatinoina o faiga faʻavae, pe o fanua faʻatau poʻo aitalafu aitalafu.Mai se va'aiga microscopic, va'ava'ai i suiga talu ai nei o le praseodymium ma le neodymium, o le pa'u o oxides o lo'o fa'asolosolo fa'aiti'itia, ma ua fa'aputuina tele le malosi o le kinetic silo i luga.Mo le faʻamasinoga i le lumanaʻi, e ui lava o le praseodymium neodymium e sili atu le maketi e faʻatusatusa i le dysprosium ma le terbium, o pisinisi taʻitaʻia e faʻamaonia ai a latou taʻitaʻiga, ma o tau i luga o le a faʻaauau pea ona faʻamautu pe sili atu le faʻatupulaia.Mo eleele feololo ma mamafa e le masani ai e pei o le dysprosium ma le terbium, faʻavae i luga o mamanu ma tala fou, o loʻo i ai pea le avanoa mo le tuputupu aʻe.


Taimi meli: Sep-05-2023