Na taʻua e Nippon Electric Power o oloa e aunoa ma se mamafa o le eleele o le a faʻalauiloaina i le taimi lava o lenei tautoulu

E tusa ai ma le Kyodo News Agency o Iapani, o le kamupani eletise eletise Nippon Electric Power Co., Ltd. na faasilasila talu ai nei o le a faʻalauiloa oloa e le faʻaaogaina ai eleele mamafa e le masani ai i le taimi nei i lenei tautoulu.O lo'o tufatufaina atu i Saina le tele o punaoa fa'alelalolagi e le masani ai, lea o le a fa'aitiitia ai le lamatiaga fa'a-geopolitical e mafua ai fete'ena'iga tau fefa'ataua'iga i fa'alavelave fa'atau.

E fa'aaogaina e le Nippon Electric Power le mamafa o le eleele "dysprosium" ma isi eleele e le masani ai i le vaega maneta o le afi, ma o atunu'u avanoa e fa'atapula'aina.Ina ia mafai ona iloa le gaosiga mautu o afi, o loʻo matou faʻalauiloaina le atinaʻeina o maneta ma fesoʻotaʻiga tekonolosi e le faʻaaogaina ai eleele mamafa.

O le eleele e le masani ai e mafua ai le faaleagaina o le siosiomaga i le taimi o le eliina.Faatasi ai ma nisi o tagata faʻatau, mafaufau i le pisinisi ma le puipuiga o le siosiomaga, o le faʻamoemoe o oloa e aunoa ma se eleele seasea e maualuga.

E ui lava o le a si'itia le tau o le gaosiga, ae o le tu'uina atu o lo'o fa'amoemoeina e le au gaosi ta'avale na tu'uina atu ni mana'oga malosi.

Ua taumafai Iapani e faaitiitia lona faalagolago i eleele e le masani ai Saina.O le a amata e le malo o Iapani ona atiina ae le tekinolosi o le eliina o le palapala loloto o le eleele e le masani ai i le motu o Nanniao, ma fuafua e amata faʻataʻitaʻiga eliina i le amataga o le 2024. Na taʻua e Chen Yang, o se tagata suʻesuʻe asiasi i le Japan Research Center o Liaoning University, i le o se faatalanoaga ma le ofisa o tala fou satelite e faapea e le faigofie le la'uina o le eleele loloto i le sami loloto, ma e feagai ma le tele o faigata e pei o faafitauli tau tomai faapitoa ma mataupu tau puipuiga o le siosiomaga, o lea e faigata ai ona ausia i se taimi puupuu ma le feololo.

O elemene eleele e le masani ai o le igoa tuʻufaʻatasia o elemene faʻapitoa e 17.Ona o latou tulaga faʻapitoa faʻaletino ma vailaʻau, o loʻo faʻaaogaina lautele i le malosi fou, mea fou, faʻasaoina o le malosi ma le puipuiga o le siosiomaga, aerospace, faʻamatalaga faʻaeletoroni ma isi fanua, ma e manaʻomia ma taua elemene i pisinisi faʻaonapo nei.I le taimi nei, o loʻo faʻatinoina e Saina le sili atu i le 90% o le sapalai maketi a le lalolagi ma le 23% o punaoa tau eleele.I le taimi nei, toetoe lava o manaoga uma a Iapani mo metala e le masani ai, o loʻo faʻalagolago i oloa mai fafo, o le 60% e sau mai Saina.

Punavai: Rare Earth Online


Taimi meli: Mati-09-2023