Nanotechnology ma Nanomaterials: Nanometer Titanium Dioxide i Sunscreen Cosmetics

Nanotechnology ma Nanomaterials: Nanometer Titanium Dioxide i Sunscreen Cosmetics

Upusii upu

E tusa ma le 5% o ave e susulu e le la o loʻo iai ave o le ultraviolet ma le umi o le galu ≤400 nm.O ave o le Ultraviolet i le susulu o le la e mafai ona vaevaeina i: umi-galu ultraviolet ave ma le galu o le 320 nm ~ 400 nm, e taʻua o A-ituaiga ultraviolet rays (UVA);O ave o le ultraviolet medium-galu ma le umi o le galu o le 290 nm i le 320 nm e taʻua o le B-type ultraviolet rays (UVB) ma le pupuu o le ultraviolet ave ma le umi o le galu o le 200 nm i le 290 nm ua taʻua o C-type ultraviolet rays.

Ona o lona umi o le galu ma le malosi maualuga, o ave o le ultraviolet e i ai le malosi tele e faʻaleagaina ai, e mafai ona faʻaleagaina ai le paʻu o tagata, mafua ai le mumū poʻo le mu o le la, ma matua maua ai le kanesa o le paʻu.O le UVB o le mea autu lea e mafua ai le mumu o le paʻu ma le mu o le la.

 nano tio2

1. le mataupu faavae o le puipuia o ave ultraviolet ma nano TiO2

TiO _ 2 o se N-ituaiga semiconductor.O le foliga tioata o le nano-TiO _ 2 o loʻo faʻaaogaina i teuteuga o le la e masani lava ona rutile, ma o lona lautele faʻasaina o le 3.0 eV Pe a oʻo i ave o le UV ma le umi o le galu e itiiti ifo i le 400nm e faʻafefe ai TiO _ 2, e mafai e le eletise i luga o le valence band ona faʻafefe ave o le UV ma fiafia i ai. o le faʻaulu faʻaulu, ma paʻu eletise-pu e gaosia i le taimi e tasi, o lea o le TiO _ 2 o loʻo i ai le galuega tauave o le mitiia o ave o le UV.Faatasi ai ma le laʻititi laʻititi ma le tele o vaega ninii, Ole mea lea e faʻateleina ai le avanoa e poloka ai pe faʻalavelaveina ave ultraviolet.

2. Uiga o le nano-TiO2 i le la cosmetics

2.1

maualuga le puipuiga o le UV

Ole malosi ole talipupuni ole ultraviolet ole mea teuteu ile la e faʻaalia e le la (SPF tau), ma o le maualuga o le tau o le SPF, o le sili atu lea o le aafiaga ole la.Ole fua ole malosi e mana'omia e maua ai le erythema pito maualalo e mafai ona iloa mo le pa'u o lo'o ufiufi i oloa fa'aola ile malosi e mana'omia e maua ai le erythema o le tikeri tutusa mo le pa'u e leai ni mea fa'aola.

A'o fa'afefeteina ma fa'asalalauina e le nano-TiO2 ave o le ultraviolet, e manatu o le sunscreen sili ona lelei i le fale ma fafo.I se tulaga lautele, o le gafatia o nano-TiO2 e puipuia ai le UVB e 3-4 taimi o le nano-ZnO.

2.2

Feso'ota'i le lapopo'a o fasimea

Ole malosi ole puipuiga ole ultraviolet ole nano-TiO2 e faʻamoemoeina i lona gafatia faʻafefe ma le faʻasalalauina.O le laʻititi o le uluaʻi vaega o le nano-TiO2, o le malosi foi lea o le faʻaogaina o le ultraviolet.E tusa ai ma le tulafono a Rayleigh o le faʻasalalauina o le malamalama, o loʻo i ai se lapoʻa muamua sili ona lelei mo le maualuga o le faʻasalalauina o le nano-TiO2 i le ultraviolet ave faʻatasi ma galu eseese.O faʻataʻitaʻiga foʻi o loʻo faʻaalia ai o le umi o le galu o ave o le ultraviolet, O le puipuiga o le nano-TiO 2 e faʻalagolago tele i lona faʻasalalauina gafatia;O le puʻupuʻu o le galu, o le tele o lona talipupuni e faʻalagolago i lona gafatia faʻafefe.

2.3

Lelei fa'asalalau ma manino

Ole lapopo'a muamua ole nano-TiO2 o lo'o i lalo ole 100 nm, e la'ititi ifo nai lo le umi ole galu o le malamalama va'aia.O le talitonuga, nano-TiO2 e mafai ona faʻasalalau le malamalama vaʻaia pe a faʻasalalau atoa, o lea e manino ai.Ona o le manino o le nano-TiO2, o le a le ufiufi ai le paʻu pe a faʻapipiʻi i le la.O le mea lea, e mafai ona faʻaalia le matagofie o le paʻu masani.O le Transparency o se tasi lea o faʻamatalaga taua o le nano-TiO2 i le lalelei o le la.O le mea moni, o le nano-TiO 2 e manino ae e le o manino atoatoa i le sunscreen cosmetics, ona o le nano-TiO2 o loʻo i ai ni mea laiti laiti, o loʻo i ai le tele o vaega faʻapitoa ma le maualuga tele o le malosi, ma e faigofie ona faʻapipiʻiina aggregates, ma e aʻafia ai le faʻasalalau ma le manino o le. oloa.

2.4

Lelei tetee tau

O le Nano-TiO 2 mo teuteuga o le la e manaʻomia ai le faʻamautinoaina o le tau (aemaise lava le faʻamalama).Talu ai ona o le nano-TiO2 o loʻo i ai ni vaega laiti ma le maualuga o le gaioiga, o le a faʻatupuina ai pea electron-hole pe a uma ona faʻaaogaina ave o le ultraviolet, ma o nisi o paʻu eletise-pu o le a faimalaga i luga, e mafua ai le okesene atomic ma le hydroxyl radicals i le vai adsorbed i luga o le fogaeleele. nano-TiO2, o loʻo i ai le malosi faʻamaʻi malosi. O le a mafua ai le faʻaleagaina o oloa ma le manogi ona o le pala o mea manogi.O le mea lea, e tatau ona ufiufi se tasi poʻo le sili atu o faʻamaʻi vaʻaia, e pei o le silica, alumina ma le zirconia, i luga o le pito i luga ole nano-TiO2 e faʻalavelave ai lana gaioiga photochemical.

3. Ituaiga ma faiga fa'atupuina ole nano-TiO2

3.1

Nano-TiO2 paʻu

O oloa nano-TiO2 o loʻo faʻatau atu i foliga o le paʻu malosi, lea e mafai ona vaevaeina i le paʻu o le hydrophilic ma le lipophilic paʻu e tusa ai ma mea o loʻo i luga ole nano-TiO2.O le pa'u o le Hydrophilic e fa'aaogaina i mea teuteu fa'avae vai, a'o le lipophilic pa'u e fa'aaogaina i le suauu fa'avae.Hydrophilic powders e masani lava ona maua mai i luga ole faʻaogaina o mea faʻapitoa. O le tele o nei paʻu nano-TiO2 mai fafo ua faʻataʻitaʻiina togafitiga faʻapitoa e tusa ai ma a latou fanua faʻaoga.

3.2

Lanu pa'u nano TiO2

Ona o nano-TiO2 particles e lelei ma faigofie ona faʻasalalau le moli lanumoana ma le umi o le galu i le malamalama vaaia, pe a faʻapipiʻi i totonu o le la, o le a faʻaalia e le paʻu le lanu lanumoana ma foliga le lelei.Ina ia fetaui ma le lanu o le paʻu, o lanu mumu e pei o le uʻamea oxide e masani ona faʻapipiʻi i fua faʻalelei i le amataga.Ae ui i lea, ona o le eseesega i le mamafa ma le susu i le va o nano-TiO2 _ 2 ma le u'amea u'amea, E masani ona tupu lanu opeopea.

4. Tulaga gaosiga o nano-TiO2 i Saina

O suʻesuʻega laʻititi i luga o le nano-TiO2 _ 2 i Saina e malosi tele, ma o le suʻesuʻega faʻataʻitaʻiga ua oʻo atu i le tulaga maualuga o le lalolagi, ae o suʻesuʻega faʻaaogaina ma suʻesuʻega faʻainisinia o loʻo i tua, ma o le tele o suʻesuʻega e le mafai ona suia i oloa gaosi oloa.O le gaosiga o pisinisi o nano-TiO2 i Saina na amata i le 1997, sili atu i le 10 tausaga mulimuli ane nai lo Iapani.

E lua mafuaʻaga e faʻatapulaʻaina ai le lelei ma le faʻatauvaʻa maketi o oloa nano-TiO2 i Saina:

① O su'esu'ega fa'atekonolosi fa'aogaina e tuai

Ole su'esu'ega fa'atekonolosi e mana'omia e fo'ia ai fa'afitauli o le fa'aopoopoina o le fa'agasologa ma le fa'atinoina o iloiloga ole nano-TiO2 ile faiga tu'ufa'atasi.O suʻesuʻega faʻaoga o le nano-TiO2 i le tele o matata e leʻi maeʻa ona atiaʻe, ma o suʻesuʻega i nisi o matata, e pei o le faʻalelei o le la, e manaʻomia pea ona faʻalolotoina. e le mafai ona fausia fa'ailoga fa'asologa e fa'afetaui manaoga fa'apitoa o fanua eseese.

② E mana'omia se su'esu'ega atili ole fa'aogaina ole tekonolosi ole nano-TiO2

Togafitiga i luga e aofia ai le fa'aogaina o luga ole tino ma togafitiga fa'aola.Fa'atekonolosi fa'aluega o lo'o tu'ufa'atasia ole su'esu'ega ole su'esu'ega ole su'esu'ega i luga ole laiga, fa'atekonolosi fa'aluega i luga ole laiga ma mea e fa'aogaina ai luga ole laiga.

5. Saunoaga Fa'ai'u

O le manino, ultraviolet shielding performance, dispersibility and light resistance of nano-TiO2 i sunscreen cosmetics e taua tele faʻamatalaga faʻapitoa e faʻamasino ai lona tulaga lelei, ma o le faʻaogaina o le faʻagasologa ma le togafitiga o luga ole nano-TiO2 o le ki lea e fuafua ai nei faʻamatalaga faʻapitoa.


Taimi meli: Iul-04-2022