Va'aiga tau alamanuia: E ono fa'aauau pea ona pa'u'u tau o eleele e le masani ai, ma “fa'atau maualuga ma fa'atau atu maualalo” le toe fa'aaogaina o eleele e le masani ai e fa'amoemoe e toe suia.

Punavai: Cailian News Agency

Talu ai nei, o le lona tolu o Saina Rare Earth Industry Chain Forum i le 2023 na faia i Ganzhou.Na iloa e se tusitala mai le Cailian News Agency mai le fonotaga o loʻo i ai le faʻamoemoega lelei o le pisinisi mo le faʻatupulaia o le manaoga o le eleele i lenei tausaga, ma o loʻo i ai le faʻamoemoe mo le faʻasaʻolotoina o le aofaʻi o le puleaina o eleele e le masani ai ma faʻamautu le tau o le eleele.Peita'i, ona o le fa'aitiitiga o le fa'agata o sapalai, e ono fa'aauau pea ona pa'ū tau o le eleele.

Cailian News Agency, Mati 29(Faitala Wang Bin) Tau ma le quota o upu autu ia e lua i le atinaʻeina o le alamanuia seasea eleele i nai tausaga talu ai.Talu ai nei, o le lona tolu o Saina Rare Earth Industry Chain Forum i le 2023 na faia i Ganzhou.Na iloa e se tusitala mai le Cailian News Agency mai le fonotaga o loʻo i ai le faʻamoemoega lelei o le pisinisi mo le faʻatupulaia o le manaoga o le eleele i lenei tausaga, ma o loʻo i ai le faʻamoemoe mo le faʻasaʻolotoina o le aofaʻi o le puleaina o eleele e le masani ai ma faʻamautu le tau o le eleele.Peita'i, ona o le fa'aitiitiga o le fa'agata o sapalai, e ono fa'aauau pea ona pa'ū tau o le eleele.

E le gata i lea, o le toʻatele o tagata atamamai i le fonotaga na faʻailoa mai e manaʻomia e le pisinisi o le lalolagi e le masani ai ona faia ni faʻalavelave i tekinolosi autu.O Liu Gang, o se sui o le National Development and Reform Commission ma le sui pulenuu o Qiqihar City, Heilongjiang Province, na ia faapea mai, "I le taimi nei, o le gaosiga o le eleele e le masani ai a Saina ma tekinolosi faʻafefeteina o loʻo faʻalauteleina faavaomalo, ae i le suʻesuʻeina ma le atinaʻeina o mea fou o le eleele. ma le gaosiga o meafaigaluega autu, o lo'o tumau pea i tua atu o le tulaga maualuga faavaomalo.O le solia o le poloka pateni mai fafo o le a avea ma mataupu umi o loʻo feagai ma le atinaʻeina o pisinisi a Saina e le masani ai.

 E ono fa'aauau pea le pa'u o tau o le eleele

"O le faʻatinoina o le lua carbon target ua faʻavavevaveina le atinaʻeina o alamanuia e pei o le malosi o le matagi ma taavale malosi fou, ma oʻo atu ai i le faʻateleina o le manaʻoga mo mea maneta tumau, o le pito i lalo o le faʻaaogaina o eleele e le masani ai.Ae ui i lea, i tausaga talu ai nei, o le aofaʻi o faʻataʻitaʻiga o le pulea o eleele e le masani ai ua le mafai ona faʻafetaui le faʻatupulaia o le manaʻoga i lalo, ma o loʻo i ai se va o sapalai ma manaʻoga i le maketi.Fai mai se tagata e feso'ota'i i alamanuia eleele e le masani ai.

E tusa ai ma le saunoaga a Chen Zhanheng, Sui Failautusi Aoao o le China Rare Earth Industry Association, o le sapalai o punaoa ua avea ma faʻalavelave i le atinaʻeina o pisinisi a Saina.Na ia taʻua i le tele o taimi o le aofaʻiga o le puleaina o faiga faʻavae ua matua faʻatapulaaina ai le atinaʻeina o le alamanuia o le eleele e le masani ai, ma e tatau ona taumafai mo le faʻasaʻolotoina o le aofaʻi atoa o le puleaina o minerale e le masani ai le eleele i se taimi vave e mafai ai, faʻatagaina le malamalama o le eleele. pisinisi maina e pei o Northern Rare Earth ma Sichuan Jiangtong e faʻatulaga a latou lava gaosiga e faʻavae i luga o latou lava gaosiga gafatia, faʻatauga o le eleele seasea, ma manaoga maketi.

I le aso 24 o Mati, na tuʻuina atu ai le "Faʻaaliga i luga o le aofaʻi o faʻailoga mo le vaega muamua o le Laina, Faʻasalaina, ma le Vaeluaga i le 2023" na tuʻuina atu, ma o le aofaʻi o faʻailoga faʻatonutonu na siitia i le 18.69% faʻatusatusa i le vaega tutusa i le 2022. Wang Ji, Pule o le Rare and Precious Metals Division o Shanghai Iron and Steel Union, na valoia o le aofaʻi atoa o le mining, faʻafefeteina ma le vavaeeseina o le vaega lona lua o faʻailoga o le eleele e le masani ai o le a faʻateleina e tusa ma le 10% i le 15% i le afa lona lua. o le tausaga.

O le manatu o Wang Ji o le sootaga i le va o le sapalai ma le manaʻoga o le praseodymium ma le neodymium ua suia, o le faʻamautu o le faʻaogaina o le praseodymium ma le neodymium oxide ua faʻamalieina, o loʻo i ai i le taimi nei o loʻo i ai se faʻateleina o uʻamea, ma o faʻatonuga mai kamupani maneta i lalo e leʻi ausia faʻamoemoega. .O tau o le Praseodymium ma le neodymium e mana'omia mulimuli ane le lagolago a tagata fa'atau.O le mea lea, o le tau puʻupuʻu o le praseodymium ma le neodymium o loʻo pulea pea e le vaivai o fetuunaiga, ma o le tau o le fesuiaiga o le tau o le praseodymium ma le neodymium oxide ua valoia e 48-62 miliona / tone.

E tusa ai ma faʻamatalaga mai le China Rare Earth Industry Association, e oʻo mai ia Mati 27, o le tau masani o le praseodymium ma le neodymium oxide o le 553000 yuan / tone, i lalo 1/3 mai le tau o le tausaga talu ai ma latalata i le tau masani ia Mati 2021. Ma O le 2021 o le fa'asologa o tupe maua a le vaega atoa o alamanuia o le eleele.E talitonu lautele i le alamanuia e na o le pau lava le vaega ua iloa mo le tuputupu ae o le manaoga mo maneta tumau tumau i lenei tausaga o taavale malosi fou, ea ea fesuisuiaʻi, ma robots fale gaosi oloa, ae o isi vaega o loʻo faʻaitiitia.

Liu Jing, Sui Peresetene o Shanghai Iron ma Steel Union, na faailoa mai, "I tulaga o terminals, o loʻo faʻamoemoeina o le tuputupu aʻe o poloaiga i fanua o le malosi o le matagi, ea malulu, ma le tolu Cs o le a faʻagesegese, o le faasologa o poloaiga. o le a faʻapuupuu, ma o le a faʻaauau pea ona siʻitia tau o mea mataʻutia, ae o le a faasolosolo malie le faʻaitiitia o le taliaina o terminal, ma fausia ai se faʻalavelave i le va o itu e lua.Mai le va'aiga o mea mata'utia, fa'aulufale mai ma le la'uina o 'oa mata o le a fa'atumauina le fa'atupula'ia fa'apitoa, ae le lava le fa'atuatuaina o tagata fa'atau maketi."

Na faailoa mai e Liu Gang e faapea, i tausaga talu ai nei, o loo i ai se tulaga maualuga maualuga i tau o oloa minerale e seasea ona maua, lea na mafua ai le faateleina o le tau o le gaosiga o pisinisi tua i le filifili o alamanuia, o se paʻu tele i totonu. penefiti po'o ni gau matuia, e o'o atu ai i le fa'atupuina o le "fa'aitiitia o le gaosiga po'o le le maalofia, sui po'o le leai o se fesoasoani" fa'alavelave, e a'afia ai le atina'e gafataulimaina o le filifili pisinisi uma o le lalolagi.“O le laina o alamanuia e le masani ai eleele e tele node sapalai, filifili uumi, ma suiga vave.O le faʻaleleia atili o le tau o le alamanuia o le eleele e le gata ina faʻamalieina i le faʻaitiitia o tau ma le faʻaleleia atili o le alamanuia, ae faʻaleleia lelei foi le faʻatauvaʻa o pisinisi.

E talitonu Chen Zhanheng o le tau o eleele e le masani ai e ono faʻaauau pea ona paʻu."E faigata i le alamanuia i lalo ona talia le tau o le praseodymium neodymium oxide e sili atu i le 800000 i le tone, ma e le taliaina mo le eletise eletise e sili atu i le 600000 i le tone.O le faʻatautuʻi lata mai o fefaʻatauaiga o tauofoga i luga o le Stock Exchange o se faʻailoga manino lava: i aso ua tuanaʻi, sa faanatinati e faʻatau, ae o lea ua leai se tasi e faʻatau."

Le fa'atumauina le “laina ma le maketiina i luga i lalo” o le toe maua mai o eleele e le masani ai

O le toe fa'aaogaina o eleele seasea ua avea ma isi puna taua o le sapalai o eleele seasea.Na faailoa mai e Wang Ji e faapea, i le 2022, o le gaosiga o le praseodymium ma le neodymium toe faʻaaogaina e tusa ma le 42% o le puna uʻamea o le praseodymium ma le neodymium.E tusa ai ma fuainumera mai Shanghai Steel Union (300226. SZ), o le gaosiga o otaota NdFeB i Saina o le a oʻo atu i le 70000 tone i le 2022.

O loʻo malamalama pe a faʻatusatusa i le gaosiga o oloa tutusa mai le oa mataʻutia, o le toe faʻaaogaina ma le faʻaaogaina o otaota o le eleele e le masani ai e tele mea lelei: faiga faʻapuupuu, tau maualalo, ma faʻaititia "tolu otaota".E fa'aoga tatau ai puna'oa, fa'aitiitia ai le fa'aleagaina o le si'osi'omaga, ma puipuia lelei puna'oa a le atunu'u.

Liu Weihua, Faatonu o Huahong Tekonolosi (002645. SZ) ma le Taitaifono o Anxintai Technology Co., Ltd., na faailoa mai o punaoa tulaga lua o eleele e le masani ai o se punaoa faapitoa.I le taimi o le gaosiga o le neodymium iron boron mea maneta, e tusa ma le 25% i le 30% o otaota tulimanu e gaosia, ma o tone taʻitasi o le praseodymium ma le neodymium oxide e toe maua mai e tutusa ma le itiiti ifo i le 10000 tone o le eleele e le masani ai poʻo le 5 tone o le eleele mataʻutia. omea.

Na taʻua e Liu Weihua o le aofaʻi o neodymium, uʻamea, ma le boron na maua mai i taʻavale eletise e lua i le taimi nei e sili atu i le 10000 tone, ma o le faʻateʻaina o taʻavale eletise e lua o le a faʻatupulaia tele i le lumanaʻi."E tusa ai ma fuainumera le atoatoa, o le suʻesuʻega faʻaagafesootai o loʻo i ai nei o taʻavale eletise e lua i Saina e tusa ma le 200 miliona iunite, ma o le gaosiga faʻaletausaga o taʻavale eletise e lua e tusa ma le 50 miliona iunite.Faatasi ai ma le faʻamalosia o faiga faʻavae mo le puipuiga o le siosiomaga, o le a faʻavaveina e le setete le faʻaumatiaina o le taʻavale-acid maa taʻavale lua-uila na gaosia i le amataga, ma e faʻamoemoe o le faʻateʻaina o taʻavale eletise e lua-uila o le a matua faateleina i le lumanaʻi.

"I le tasi itu, o loʻo faʻaauau pea e le setete le faʻamamaina ma le faʻasaʻoina o poloketi toe faʻaaogaina punaoa e le tusa ai ma le tulafono ma le le tausisia, ma o le a faʻaumatia nisi o pisinisi toe faʻaaogaina.I le isi itu, o vaega tetele ma maketi tetele o loʻo aʻafia ai, ma tuʻuina atu ai se avanoa faʻatauvaʻa.O le ola o le tagata sili ona malosi o le a faasolosolo malie ona faʻateleina le faʻaogaina o pisinisi, ”o le tala lea a Liu Weihua.

E tusa ai ma se tusitala mai le Cailian News Agency, o loʻo i ai nei e tusa ma le 40 atinaʻe o loʻo galulue i le tuʻufaʻatasia o neodymium, uʻamea, ma boron mea toe faʻaaogaina i le atunuʻu atoa, faʻatasi ai ma le aofaʻi o le gaosiga e sili atu i le 60000 tone o le REO.Faatasi ai ma i latou, o le pito i luga o pisinisi toe faʻaaogaina e lima i totonu o pisinisi e tusa ma le 70% o le gaosiga gafatia.

E taua le maitauina o le neodymium iron boron recycling industry o loʻo feagai ma se tulaga o le "faʻatau faʻatau ma faʻatau", o lona uiga, faʻatau maualuga ma faʻatau atu maualalo.

Fai mai Liu Weihua talu mai le kuata lona lua o le tausaga talu ai, o le toe faʻaaogaina o otaota e le masani ai o loʻo i ai i se tulaga ogaoga faʻafefe, faʻatapulaʻaina le atinaʻeina o lenei pisinisi.E tusa ai ma le saunoaga a Liu Weihua, e tolu mafuaʻaga autu mo lenei tulaga: o le faʻalauteleina tele o le gaosiga o le gaosiga o pisinisi toe faʻaaogaina, o le paʻu i lalo o le manaʻoga, ma le faʻaaogaina o se faʻataʻitaʻiga o fesoʻotaʻiga uʻamea ma otaota e vaega tetele e faʻaitiitia ai le taʻavale o maketi otaota. .

Na faailoa mai e Liu Weihua o le gafatia o le toe faaleleia o le eleele e le masani ai i le atunuu atoa e 60000 tone, ma i tausaga talu ai nei, ua faamoemoe e faalautele atu le malosi e lata i le 80000 tone, lea na mafua ai le tele o le malosi."E aofia uma ai le suiga faʻapitoa ma le faʻalauteleina o le gafatia o loʻo i ai nei, faʻapea foʻi ma le malosi fou o le vaega o le lalolagi e le masani ai."

E tusa ai ma le maketi mo le toe faʻaaogaina o eleele e le masani ai i lenei tausaga, e talitonu Wang Ji o le taimi nei, e leʻi faʻaleleia le faʻatonuga mai kamupani maneta, ma e faʻatapulaʻaina le faʻateleina o otaota.O lo'o fa'amoemoe o le a le suia tele le gaosiga o le oxide mai otaota.

O se tagata fai pisinisi e leʻi manaʻo e faʻailoa lona igoa na taʻu atu i le Cailian News Agency e faʻapea o le "mining ma le maketiina faʻasaga i lalo" o le toe faʻaaogaina o eleele e le masani ai e le mafai.Faatasi ai ma le faʻaauau pea o le paʻu o tau o le lalolagi, o lenei faʻalavelave e faʻamoemoe e toe suia.Na iloa e se tusitala mai le Cailian News Agency i le taimi nei, o loʻo fuafua le Ganzhou Waste Alliance e faʻatau faʻatasi mea mata i se tau faʻaititia."O le tausaga talu ai, e tele otaota otaota na tapunia pe faʻaititia i le gaosiga, ma o lea la o otaota otaota o loʻo avea pea ma vaega faʻapitoa," o le tala lea a le kamupani inisiua.

 

www.epomaterial.com


Taimi meli: Mati-30-2023