Matai Alloys

O se u'amea matai o se u'amea fa'avae e pei o le alumini, magnesium, nickel, po'o le kopa fa'atasi ma se pasene maualuga maualuga o le tasi pe lua isi elemene. O lo'o gaosia ina ia fa'aaogaina e fai ma mea mata'ina e le alamanuia metala, ma o le mea lena na matou ta'ua ai le u'amea mata'i po'o oloa fa'ato'a mae'a. Master alloys e gaosia i foliga eseese e pei o ingot, waffle plates, rods in coils ma isi.

1. O a matai u'amea?
O le u'amea matai ose mea fa'ameamea e fa'aaogaina mo le fa'amomoli fa'atasi ma le tu'ufa'atasiga sa'o e ala i le fa'amamaina, o lea e ta'ua ai fo'i le u'amea matai o le u'amea mata'i. O le mafuaʻaga ua taʻua ai le uʻamea matai o le "master alloy" ona o loʻo i ai le malosi o mea faʻavae e pei o le mea autu o le lafo, o lona uiga, o le tele o uiga o le uʻamea matai (e pei o le tufatufaina atu o le carbide, saito tele, microscopic faʻata ata fausaga. ), E oʻo lava i le aofia ai o mea faʻainisinia ma le tele o isi uiga e aʻafia ai le lelei o le tuʻuina atu o oloa) o le a tuʻufaʻatasia i castings pe a uma ona toe faʻafefe ma sasaa. O mea o lo'o fa'aaogaina lautele e aofia ai u'amea mata'i vevela maualuga, u'amea mata'i fa'avevela vevela, u'amea mata'i lua-vase, ma u'amea matai uamea masani.

2. Matai Alloys Talosaga
E tele mafua'aga mo le fa'aopoopoina o ali'i matai i se liusuavai. O se tasi o talosaga autu o le fetuutuunaiga o le tuufaatasiga, o lona uiga o le suia o le tuufaatasiga o le uʻamea vai e iloa ai le faʻamatalaga o vailaʻau. O le isi fa'aoga taua o le fa'atonuina o le fausaga - fa'aaafiaina le microstructure o u'amea i le fa'agasologa ma le fa'amausaliina ina ia fesuia'i ona meatotino. O ia meatotino e aofia ai le malosi faʻainisinia, ductility, conductivity eletise, castability, poʻo foliga vaaia. Fa'atatau i lona fa'aogaina, e masani lava ona ta'ua se fa'amalo fa'atosina o se "fa'a'a'a'a", "fa'ato'aga fatu" po'o le "fa'aliliuina".


Taimi meli: Tes-02-2022