Sa mana'o Saina i se tasi taimi e fa'atapula'a le fa'atauina atu o eleele e seasea ona fa'atauina atu, ae na fa'atamaia e atunu'u eseese. Aisea e le mafai ai?

Na manaʻo Saina e faʻatapulaʻaeleele seaseaauina atu i fafo, ae sa tautamaina e atunuu eseese. Aisea e le mafai ai?
www.epomaterial.com
I le lalolagi faʻaonaponei, faʻatasi ai ma le faʻavavevaveina o le tuʻufaʻatasia o le lalolagi, o fesoʻotaʻiga i le va o atunuʻu ua faʻateleina le vavalalata. I lalo o se tulaga filemu, o le sootaga i le va o atunuu e le faigofie e pei ona foliga mai. Latou te felagolagomai ma tauva.

I lenei tulaga, o taua ua le o se auala sili lea e foia ai feeseeseaiga ma feeseeseaiga i le va o atunuu. I le tele o tulaga, o nisi atunuu e auai i taua le vaaia ma isi atunuu e ala i le taofiofia o le auina atu i fafo o punaoa patino po o le faatinoina o faiga faavae tau tamaoaiga e ala i auala tau tamaoaiga e ausia ai a latou sini.

O le mea lea, o le puleaina o punaoa o lona uiga o le puleaina o se tikeri patino o fuafuaga, ma o le sili atu ona taua ma le le suia o punaoa o loʻo i ai, o le sili atu lea o le faʻamoemoe. I aso nei,eleele seaseao se tasi o punaoa taua i le lalolagi, ma o Saina foi o se atunuu tele o le lalolagi.

Ina ua manaʻo le Iunaite Setete e faʻaulufale mai eleele e le masani ai mai Mongolia, sa manaʻo e tuʻufaʻatasia faʻatasi ma Mongolia e faʻasaga ia Saina, ae na manaʻo Monokolia e tatau ona "faʻatalanoa ma Saina". O le a tonu le mea na tupu?

I le avea ai o se vitamini faʻapisinisi, o le mea e taʻua o "eleele seasea" e le o le igoa mo punaoa faʻapitoa faʻapitoa e pei o le "koale", "uʻamea", "apa", ae o se faaupuga lautele mo elemene elemene e tutusa mea totino. O le yttrium elemene e le masani ai le lalolagi e mafai ona toe maua i tua i le 1700s. O le elemene mulimuli, o le promethium, sa i ai mo se taimi umi, ae e leʻi oʻo i le 1945 na maua ai le promethium e ala i le fission faaniukilia o le uranium. Seia oʻo i le 1972, na maua ai le promethium natura i le uranium.

O le amataga o le igoa "lalolagi seasea”e feso'ota'i moni lava ma tapula'a fa'atekonolosi i lena taimi. O le elemene o le eleele e le masani ai o loʻo i ai le maualuga o le okesene, e faigofie ona faʻamaʻi, ma e le faʻamavae pe a ulu atu i le vai, e foliga tutusa ma meatotino o le palapala. E le gata i lea, ona o le tapulaʻa o le faasaienisi ma tekinolosi i lena taimi, na faigata ai ona iloa le nofoaga o minerale o le eleele e le masani ai ma faʻamamaina mea na maua i le eleele. O le mea lea, na faʻaaluina e tagata suʻesuʻe le silia ma le 200 tausaga e aoina ai elemene 17.

E tonu lava ona o eleele e le masani ai o loʻo i ai nei mea "taua" ma "lalolagi" lea e taʻua o "lalolagi" i atunuu ese ma faaliliuina o le "lalolagi" i Saina. O le mea moni, e ui lava o le gaosiga o le mea e taʻuaelemene eleele seaseae fa'atapula'aina, e tele lava ina a'afia i le mining ma le fa'amamaina o tekonolosi, ma atonu e le gata o lo'o i ai i ni vaega laiti i le lalolagi. I aso nei, pe a faʻaalia le tele o elemene natura, o le manatu o le "tele" e masani ona faʻaaogaina.
cerium

Seriumo le aelemene eleele seasealea e maua ai le 0.0046% o le eleele o le lalolagi, fa'avasega le 25th, sosoo ai ma le 'apamemea i le 0.01%. E ui ina laʻititi, pe a mafaufau i le lalolagi atoa, o se aofaiga tele lea. O le igoa rare earth e aofia ai elemene e 17, e mafai ona vaevaeina i elemene mama, feololo, ma mamafa e faʻatatau i latou ituaiga. ituaiga eseese oeleele seaseae eseese fa'aoga ma tau.

Malamalama eleele e le masani aifa'atatau mo se vaega tele o le aofa'i o mea o lo'o maua i le eleele ma e tele lava ina fa'aogaina i mea fa'atino ma fa'aoga fa'ato'aga. Faatasi ai ma i latou, o le atinaʻeina o tupe faʻafaigaluega i mea maneta e maua ai le 42%, ma le malosi sili ona malosi. O le tau o le malamalama rare earths e fai si maualalo.O eleele mamafa e le masani aifaia se sao taua i fanua e le mafai ona suia e pei o le militeli ma le aerospace. O lenei mea e mafai ona faia se oso maualuga i le gaosiga o auupega ma masini, ma sili atu le mautu ma le tumau. I le taimi nei, e toetoe lava a leai ni mea e mafai ona suitulaga i nei elemene e le masani ai le eleele, ma sili atu ona taugata. O le fa'aogaina o mea e le masani ai le eleele i ta'avale malosi fou e mafai ona fa'aleleia ai le suiga o le malosi o le ta'avale ma fa'aitiitia ai le fa'aaogaina o le eletise. O le fa'aaogaina o meafaitino a le East Rare Earth mo le fa'atupuina o le malosi o le matagi e mafai ona fa'alautele ai le ola o afi afi, fa'aleleia atili le fa'aliliuina mai le malosi o le matagi i le eletise, ma fa'aitiitia tau o le tausiga o meafaigaluega. Afai e fa'aaogaina mea tau le eleele e fai ma auupega, o le a fa'alauteleina le osofa'iga a le auupega ma fa'aleleia atili lona puipuiga.

Ua faaopoopo le tane taua Amerika m1a1 Main maelemene eleele seaseae mafai ona tatalia le sili atu i le 70% o le aʻafiaga nai lo tane masani, ma o le mamao faʻamoemoe ua faʻaluaina, faʻaleleia atili le taua. O le mea lea, o eleele e le masani ai o ni punaoa taua mo le gaosiga ma le militeri.

Ona o nei mea uma, o le tele o punaoa o le lalolagi e seasea maua e se atunuu, o le sili atu lea. O le mea lea, e tusa lava pe i ai i le Iunaite Setete le 1.8 miliona tone o punaoa eleele e le masani ai, o loʻo filifili pea e faʻaulufale mai. O le isi mafua'aga taua o le la'uina o minerale e seasea maua i le eleele e mafai ona mafua ai le fa'aleagaina o le siosiomaga.

O leminerale o le eleele seaseaeliina e masani lava ona faamamaina e ala i le tali atu i solu kemikolo organic po o le maualuga-vevela smelting. A'o faagasolo lea faiga, o le a tele le kesi fa'asuavai ma le suavai leaga o le a gaosia. Afai e le togafitia lelei, o le fluoride o loʻo i totonu o le vai lata ane o le a sili atu i le tulaga faʻataʻitaʻiga, e faʻaalia ai se lamatiaga tele i le soifua maloloina ma le oti o tagata nofoia.

cerium ore
Talu mai lena taimieleele seaseae taua tele, aisea e le faʻasa ai le auina atu i fafo? O le mea moni, o se manatu lē talafeagai lea. O Saina e mauoa i mea e le masani ai le lalolagi, tulaga muamua i le lalolagi, ae e le o se pule. O le fa'asaina o oloa auina atu i fafo e le mafai ona foia atoatoa ai le fa'afitauli.

O isi atunuu o loʻo iai foʻi le tele o fanua faʻasao e le masani ai ma o loʻo taumafai malosi i isi punaoa e sui ai, e le o se fofo umi. E le gata i lea, o la tatou faiga o gaioiga e masani lava ona tuʻuina atu i le atinaʻe masani o atunuʻu uma, faʻasaina le auina atu i fafo o punaoa eleele e le masani ai ma monopolizing penefiti, e le o la tatou sitaili Saina.


Taimi meli: Me-19-2023